Gom zet extra in op Lean service

Bij Gom begrijpen we dat een schone en georganiseerde werkruimte cruciaal is voor de efficiëntie, veiligheid en beleving in elke zakelijke omgeving. Om onze klanten beter van dienst te zijn investeren we daarom extra in onze 5S en Lean service.

5S en Lean Methodology

Wat zijn Lean en 5S?

Maar wat betekenen deze termen nu juist? Lean Management gaat uit van een simpele, maar krachtige gedachte: maximale klantenwaarde toevoegen én verspilling elimineren.

5S is een methode binnen Lean en haar ontstaan wordt vaak geassocieerd met het Toyota Production System (TPS), ontwikkeld door Toyota. De term 5S verwijst naar vijf Japanse woorden die beginnen met de letter "S" en die betrekking hebben op een systematische aanpak om werkplekken te organiseren en te standaardiseren. De 5S-stappen en hoe we die bij Gom toepassen zijn:

We helpen je bij het identificeren en verwijderen van onnodige items die de werkplek vervuilen. Zo kan je je bedrijfsvoering stroomlijnen en verspilling elimineren.

Ons team organiseert de werkruimte op een systematische en efficiënte manier, zodat alles een aangewezen plaats heeft voor gemakkelijke toegang en verbeterde workflow.

We gaan verder dan oppervlaktereiniging om de werkruimte grondig te reinigen en te desinfecteren, waardoor we een veilige en gezonde omgeving creëren voor je werknemers en bezoekers.

We helpen bij het ontwikkelen van gestandaardiseerde schoonmaakprocedures om de netheid en organisatie van de werkruimte consequent te handhaven.

Onze ”ogen op de werkvloer” zorgen ervoor dat de verbeteringen die zijn doorgevoerd met onze Lean Cleaning in de toekomst worden volgehouden, waardoor je op lange termijn succes behaalt. 

Meer weten over onze schoonmaakdiensten en 5S methodologie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Eerste Lean Clean training

In juni hebben we binnen Gom een belangrijke stap gezet richting efficiëntie en klantgerichtheid met een intensieve 5S en Lean training bij onze klant, Maasmechelen Village.

5S en Lean opleiding

Tijdens deze training was het niet alleen ons team dat zich verdiepte in de 5S/lean principes; onze klant zelf was ook vertegenwoordigd. Glen Cortens, Village Operations & Service Manager bij Maasmechelen Village, nam actief deel aan de opleiding. Dit zorgde voor directe en rijke uitwisselingen tussen verschillende belanghebbenden. Het was een unieke gelegenheid om elkaars verwachtingen te horen en beter te begrijpen, wat de basis vormt voor echte samenwerking en verbetering.

 

Alles kan verbeterd worden als iedereen er zijn schouders onder zet.

- Glen Cortens, Village Operations & Service Manager

Het team van Gom staat bekend om zijn klantgerichtheid. We willen altijd oplossingen vinden die aansluiten bij de diverse behoeften van onze klanten en we zijn flexibel genoeg om ons aan te passen wanneer dat nodig is. De training helpt om deze punten verder te versterken en te integreren in de dagelijkse werkzaamheden.

Een blijvende eerste indruk

Een van de belangrijkste aspecten van 5S is orde en netheid op de werkplek. Dit is belangrijk voor zowel efficiëntie als voor de eerste indruk die we bv. maken op de bezoekers van Maasmechelen Village. Een georganiseerde en schone werkplek straalt professionaliteit uit en zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom en comfortabel voelen.

Het Gom team leeft dan ook volgens de wijsheid: "Samenkomen is een begin, samenblijven is een vooruitgang en samenwerken is succes."

Continu proces van verbetering

“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze processen te optimaliseren en zijn ons bewust dat er altijd ruimte is voor verbetering. Een conclusie die we na de training trokken, was dat er nog veel tijd wordt verspild, soms zonder dat we het beseffen. Het is schokkend, maar ook motiverend, omdat we nu gericht kunnen werken aan het verminderen van deze verspilling”, aldus Christa Vonckx, Contract Manager Gom.

teamleider en personeel

De weg vooruit

De 5S/lean methodologie is meer dan een set regels; het is een cultuurverandering die vraagt om betrokkenheid en discipline van iedereen in de organisatie. Door samen te werken en steeds te streven naar verbetering, werken we efficiënter en creëren we meer waarde voor onze klanten. 

Een meerwaade die je, ten slotte, overal kan creëren. Elk proces en iedere werkwijze kan volgens de 5S/lean methode geoptimaliseerd worden, ongeacht de sector waarin je je bevindt. Bij Gom hebben we gesepecialiseerde kennis in sectoren zoals (voedings)industrie, logistiek, chemie en zakelijke dienstverlening. Door deze kennis te combineren met onze 5S/lean methode kunnen we in verschillende domeinen optimaliseren en dus meerwaarde creëren. 

Benieuwd waar we onze 5S en lean methode bij jou kunnen toepassen? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen.