Meer dan 43 jaar aan toewijding

Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal voor Facilicom België: ons 50-jarig jubileum. Een halve eeuw waarin we samen met onze klanten en medewerkers hebben gebouwd aan een solide toekomst. Om dit te vieren willen we niet alleen stilstaan bij ons bedrijf, maar ook bij de mensen die hier dag in, dag uit aan hebben bijgedragen. 

Eén bijzondere collega verdient hierbij een speciale vermelding: Johanna De Groot, Vestigingsadministratrice in Zaventem. Meer dan 43 jaar is ze werkzaam bij Gom, waarmee ze officieel de collega is die het langst bij ons in dienst is.

Collega langst in dienst
Collega langst in dienst
Collega langst in dienst

Een feestelijke dag

Op een bijzondere dag – haar verjaardag – werd ze door collega’s verrast met een traktatie op taart en bloemen voor haar jarenlange toewijding en loyaliteit. Het perfecte moment om even stil te staan bij haar indrukwekkende carrière en over haar tijd bij Gom.

“Eind jaren 80 had ik mij in Brussel ingeschreven bij een interimkantoor, waar ze na meerdere proeven zeiden dat ze me gingen contacteren”, vertelt Johanna. “Toen ik thuis aankwam stond mijn moeder me op straat al op te wachten. ‘Je hebt werk, je hebt werk!’ riep ze vreugdevol. Op de terugweg naar huis hadden ze ons al op de vaste lijn gebeld, want toen bestond er uiteraard nog geen GSM.”

Collega langst in dienst

Een uitdagende start

“Op mijn eerste dag ging de secretaresse van mijn toenmalige baas me alles uitleggen en me wegwijs maken. Maar veel kwam daar niet van in huis”, lacht Johanna. “Niet lang na mijn start is zij gestopt en was ik vooral op mezelf aangewezen. Daar zat ik als 19 jarige, zonder waarschuwing.” Een uitdagende periode voor haar, aangezien ze naast de procedures het Frans en het Oost-Vlaams dialect nog niet volledig machtig was. Het was dus kwestie van zichzelf veel aan te leren.

 

Ik heb hier veel kansen gekregen en kan eerlijk zeggen dat ik fier ben op dit parcours.

- Johanna De Groot
 

Andere tijden

Na haar draai te vinden verliep alles soepeler. Niet alleen perfectioneerde ze haar Frans, ook leerde ze met de verschillende technologieën werken die er door de jaren heen bij kwamen. “In het begin gebeurde alles nog met een typemachine, maar met de opkomst van de faxmachine en de computer veranderde er toch heel wat. Eigenlijk is het niet meer te vergelijken”, vertelt ze. “Als je vroeger een fout maakte, kon je die niet meer weggommen want dat zagen ze. Die tijd is gelukkig voorbij.”

Na 43 jaar komt ze nog elke dag met volle overtuiging naar het werk. “Ik werk hier heel graag, ik zou het niet anders willen."

“50 jaar Facilicom is alleen maar mogelijk dankzij de mensen die iedere dag voor ons bezig zijn”, vertelt Ronald Kenens, Directeur Gom België. “Toen we het idee kregen om iemand extra in de bloemetjes te zetten, kwam er eigenlijk maar één naam naar voren, namelijk die van Johanna. Via deze weg willen we haar dan ook bedanken voor 43 jaar aan toewijding, flexibiliteit en passie.”

Namens iedereen van Gom en Facilicom, van harte gefeliciteerd Johanna!

Een toekomst bij Facilicom iets voor jou?