Inspiratie in de praktijk - 50 jaar Facilicom

Al een halve eeuw is Facilicom de meest betrouwbare partner voor facilitaire oplossingen. We gaan voor het vinden van creatieve en innovatieve oplossingen die onze klanten helpen hun doelen te bereiken en hun uitdagingen te overwinnen. Door onze jarenlange ervaring en ons continu streven naar operationele excellentie kunnen we aan de hand van verschillende inspirerende voorbeelden aantonen hoe we onze belofte in de praktijk brengen.

Duurzaamheid voorop

medewerker met schoonmaakrobot

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Facilicom en zit verweven in onze organisatie. Zo streven we naar een groenere toekomst binnen al onze activiteiten, van schoonmaakoplossingen op maat tot afvalbeheer en recycling. We zien de noodzaak in het verminderen van onze impact op het milieu en zijn vastberaden om onze processen en operaties te verduurzamen. 

Duurzame schoonmaak

Onze schoonmaakdivisie Gom maakt al jaren gebruik van milieuvriendelijke producten. We gebruiken schoonmaakmiddelen op basis van veilige probiotica en plantaardige ingrediënten, en zelfs onze microvezeldoeken zijn gemaakt van 100% gerecycled PET. Daarnaast werken we met innovatieve schoonmaakmachines zoals de i-Mop en co-bots, die het verbruik van water en chemicaliën drastisch verminderen. Deze technologieën maken het mogelijk om water te filteren en te hergebruiken, wat niet alleen efficiënter is, maar ook de impact op het milieu beperkt.

keukenmedewerkers blij met Orbisk weegschaal

Afvalbeheer en recycling

Ons partnership met Fostplus en onze cateringdivisie Food&i zijn ideale voorbeelden van hoe we recycling en afvalbeheer naar een hoger niveau tillen. Zo zijn onze schoonmakers de perfecte ambassadeurs voor het recycleren van afval. Ze leren via praktijkgerichte sessies hoe beter om te gaan met afval en zijn eveneens handvaten binnen de organisaties waar ze actief zijn. Ook implementeren we innovatieve systemen zoals de slimme weegschaal van Orbisk. De weegschaal geeft ons goede inzichten waardoor we voedselverspilling steeds meer kunnen reduceren. De weegschaal meet en identificeert namelijk automatisch het type voedsel dat wordt weggegooid, in welke hoeveelheid en op welk tijdstip van de dag. Dit is kostenbesparend en draagt bij aan een duurzamere samenleving. Verder verwerken we ook overgebleven ingrediënten in onze no-waste recepten voor minimale food waste. 

Buitengewoon inspirerend: Sociale impact

Naast duurzaamheid zetten we ons in voor een inclusieve samenleving. Een mooi voorbeeld hiervan is ons Buitengewoon project, dat zich richt op het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van training, coaching en persoonlijke begeleiding helpen we hen aan een job, maar ook aan zelfvertrouwen en perspectief. Dit project inspireert de betrokkenen en versterkt ons geloof in een samenleving waarin iedereen kan bloeien. Zo dragen we bij aan de inclusiviteit op de werkvloer, maar ook aan een maatschappij waarin iedereen een rol speelt.

hospitality experience cards

Innovatie als drijvende kracht

Onze voortdurende zoektocht naar verbetering houdt ons scherp en stelt ons in staat om innovaties te omarmen die zowel onze klanten als onze interne processen ten goede komen.

Zo hebben we bv. met Facilicom Hospitality Services de tool genaamd ‘Hospitality Experience’. Hierbij brengen we de huidige guest journey van de klant in kaart en brengen we toegepaste inspiratie om tot een unieke beleving te komen. We bekijken de reis door de ogen van de bezoeker en nemen elk aspect van de dienstverlening onder de loep. Op deze manier krijgen we inzicht in de ervaring van de gasten en bepalen we samen hoe we deze positief kunnen beïnvloeden. 

Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde planningtools zoals Kleendesk en digitaliseren we huidige werkprocessen. We maken gebruik van data-analyse en predictive maintenance om onze dienstverlening te optimaliseren. Door nauw samen te werken met partners als Ortec en Leviy, blijven we vooroplopen in de facilitaire sector en bieden we onze klanten oplossingen die hen helpen efficiënt en toekomstbestendig te werken.

Toegepaste inspiratie voor de toekomst

De voorbeelden van duurzaamheid, sociale impact en innovatie illustreren slechts een deel van de inspirerende oplossingen waar Facilicom de dag van vandaag gebruik van maakt. Door vast te houden aan onze kernwaarden en voortdurend te investeren in mensen, technologie en duurzaamheid, blijven we ons onderscheiden als een betrouwbare facilitaire partner.

We zijn trots op onze prestaties en kijken ernaar uit om nog vele inspirerende initiatieven te realiseren in de komende 50 jaar. Samen met onze klanten, partners en medewerkers blijven we bouwen aan een duurzame, inclusieve en innovatieve toekomst.

Facilicom, uw meest betrouwbare facilitaire partner die met u samenwerkt en de juiste toegepaste inspiratie brengt.