Van boerderij tot bord
De reis van boerderij tot bord is veel meer dan een logistiek proces; het is een verhaal over lokale betrokkenheid, vakmanschap en duurzaamheid. Bij Food&i hechten we veel belang aan onze local heroes: de boeren en producenten die dagelijks met zorg en passie werken aan eerlijke, hoogwaardige producten. Deze producten vinden via onze keukens hun weg naar gezonde en smaakvolle maaltijden, met een positieve impact op zowel mens als milieu.
Onze local heroes
Alles begint bij de herkomst. Onze samenwerking met lokale partners, door ons liefkozend 'local heroes' genoemd, is geen toeval. Het is een bewuste keuze, ingegeven door onze passie voor duurzaamheid en onze wens om een minimale footprint achter te laten. Dankzij onze duurzame inkoopcode stellen we strenge criteria aan de producten die we inkopen: ze moeten vers, seizoensgebonden en lokaal zijn. Door lokaal in te kopen ondersteunen we de gemeenschap en verkleinen we de transportafstanden en dus ook onze ecologische voetafdruk.
Van pure ingrediënten naar smaakvolle gerechten
Met de beste ingrediënten van onze local heroes creëren we gerechten volgens de principes van onze Foodcode. Deze richtlijnen staan voor puurheid, kwaliteit en respect voor mens en milieu. We kiezen voor een overwegend plant-based aanbod: waar het kan, vervangen we vlees en vis. Geen nood, onze maaltijden zijn steeds afgestemd op de wensen van je medewerkers. We kunnen dus een ‘best of both worlds’ scenario realiseren. Zo brengen we letterlijk het beste van de boerderij naar het bord, met respect voor de ingrediënten en een focus op culinaire perfectie.
Positieve impact op mensen
De maaltijden die we serveren, zijn voedzaam en dragen bij aan de energie en vitaliteit van jouw medewerkers. Gezonde voeding verbetert de productiviteit en versterkt het welzijn op de werkvloer. Werknemers die toegang hebben tot voedzame, smaakvolle maaltijden voelen zich meer gewaardeerd, wat bijdraagt aan een inspirerende en motiverende werkomgeving.
Positieve impact op het milieu
Naast een impact op de mens, heeft onze aanpak ook een impact op het milieu. We streven naar een circulaire wereld en bedenken daarom slimme recepten. Door lokale producten te gebruiken, de nadruk te leggen op plantaardige alternatieven en voedselverspilling tegen te gaan, houden we onze ecologische voetafdruk laag.
Verder helpen innovaties zoals de Orbisk-weegschaal ons voedselresten te monitoren en porties te optimaliseren. Hiermee hebben we op ons hoofdkantoor in Antwerpen en in Nederland al een voedselbesparing van gemiddeld 45% gerealiseerd.
Waarom kiezen voor Food&i?
Bij Food&i geloven we dat duurzame catering een strategisch voordeel biedt. Door te kiezen voor onze aanpak:
- Krijgen medewerkers energie van maaltijden die smaakvol en voedzaam zijn.
- Versterk je jouw imago als toekomstgerichte en maatschappelijk bewuste organisatie.
- Verlaag je de kosten door minder verspilling en een efficiënte operatie.